Game of Thrones: ce scene au fost cenzurate in premiera ultimului sezon

Cel mai recent episod al productiei Game of Thrones/ Urzeala tronurilor a fost cenzurat, dezamagind milioane de fani din intreaga lume. In total, s-au eliminat secvente cu o durata de 6 minute, conform theguardian.com.

Cel mai recent episod din Game of Thrones a fost difuzat in premiera atat pe HBO, cat si pe Tencent, in acelasi timp. Cu toate acestea, cele doua canale au difuzat versiuni diferite: cea pe care a redat-o HBO a avut o durata de 54 de minute, in timp ce versiunea asiatica a avut doar 48 de minute. Cenzorii chinezi nu au fost de acord sa fie difuzate o scena de sex cu o prostituate, mai multe cadre cu personaje omorate, dar si o secventa cu limbaj vulgar. Acest tip de scene sunt condimentul principal din seria Game of Thrones, fiind si cele care atrag cei mai multi fani.

Aceasta cenzura a stranit un val de critici in ceea ce priveste serialul Game of Thrones, pe site-urile chineze de socializare. Pe Weibo, chiar, s-a spus ca nu are sens ca serialul sa fie urmarit fara scenele de lupta, utilizatorii exprimandu-si surprinderea fata de actiunile cenzorilor. Majoritatea credea ca vor fi eliminate doar scenele cu caracter sexual, insa lucrurile nu au stat intocmai asa.

Tencent ne pune sa platim pentru o versiune castrata a Game of Thrones”, s-a spus intr-un status al unei utilizatoare de Twitter. Tot aici, s-a spus ca „este incomod sa ne uitam la versiunea cenzurata”, utilizatorii reactionand intens la aceste statusuri. „Daca acele scene nu sunt menite sa fie vazute, de ce sunt scrise de scenarist? De ce le filmeaza regizorul? Oamenii care admira Game of Thrones nu o fac pentru pornografie si violenta, ci pentru intreaga poveste. Nu vreau sa ratez nici o secunda”, au mai spus utilizatorii.